Obecny czas: 03 Wrz 2010, 01:43 Zobacz posty bez odpowiedzi
Zobacz posty od ostatniej wizyty

Napisz nowy temat Odpowiedz Forum hard|core.pl Strona główna » forum » Zapowiedzi imprez
Autor Wiadomość

Dołączenie: Czerwiec 2007
 PostWysłany: 30 Paź 2009, 21:24 
Temat postu: 13.12.09, Kraków: MASSKOTKI / BETTY BE / TRANSLOLA
TRANSS MISJA
KONCERT

Image

Masskotki, Los Trabantos czyli bardzo zła Betty Be, Translola.
Zespoły, w których skład wchodzą same dziewczyny, to rzadkość na polskiej scenie muzycznej. 13-go grudnia trzy kobiece składy spotkają się w jednym miejscu - w Krakowie pod Jaszczurami.
Łódzkie Masskotki są odtrutką na zgiełk popkultury i nudne męskie rockowe bojsbandy. Ich twórczość to balsam na dusze tych, którzy kochają punk w połączeniu z elektro, nową falą, czy old schoolowym disco. Maskotki to minimalna muzyka z maksymalną dawką energii. Zespół stworzyły Lady Electra - klawisze i Katiusza - bas, w 2008 dołączyła punkowa gitarzystka Siwa.
Warszawska Betty Be narodziła się po rozpadzie psychodelicznego Los Trabantos, gra brudną gitarową muzykę, ze złością wykrzykując teksty o szatanie, podróżach po barach na urwanym filmie i życiu w świecie pozbawionym wszelkich wartości. Na gitarze gra (a także śpiewa) Grażyna Malinowska, na basie Urszula Jablońska, Marta Czeszejko gra na saksofonie, a na perkusji Dawid Artyszuk. Krakowska Translola to zespół, który działa niecały rok, ale już nagrał pierwszy materiał demo, a jego piosenki odtwarzane są przez rozgłośnie radiowe. Translola to ostre gitarowe granie połączone z drapieżnym wokalem. 13-go grudnia dziewczyny zagrają materiał zmarłej w wyniku samobójczej śmierci rosyjskiej poetki, kompozytorki, gitarzystki i basistki punkowej grupy Garażdanskaja Oborona, Janki Diagilewej. Wokal - Gabi Ganczarska, gitara - Amina Dargham, bas - Ewa Langer, perkusja - Żaneta Seweryn.

KONCERT - Kraków, Rynek Główny 8, Pod Jaszczurami,13 grudzień, niedziela, godz.20.00 wstęp: 15 pln.

MASSKOTKI

Image

http://www.myspace.com/masskotki
http://www.mass-kotki.net/

BETTY BE

Image

http://www.myspace.com/whoisbettybe
http://bettybe.com/

TRANSLOLA

Image

http://www.myspace.com/translola

Profil  WWW

PostWysłany: 28 Lis 2009, 20:28 
Temat postu: Re: 13.12.09, Kraków: MASSKOTKI / BETTY BE / TRANSLOLA
Doszedł plakat :)

Profil  WWW

Dołączenie: Lipiec 2008
 PostWysłany: 29 Lis 2009, 17:05 
E tam, wolę katolycki "nudny bojsbend" jakim jest Armia, a właśnie tego dnia grają w krakowskim Loch Nessie. Mam nadzieję tylko, że pokolenie JP2 i ich trójkąciki z paluszków nie będą za bardzo eksponowane bo mnie to przyprowadza o mdłości.

Dołączenie: Luty 2007
 PostWysłany: 02 Gru 2009, 15:47 
Prodigus napisał(a):
E tam, wolę katolycki "nudny bojsbend" jakim jest Armia, a właśnie tego dnia grają w krakowskim Loch Nessie. Mam nadzieję tylko, że pokolenie JP2 i ich trójkąciki z paluszków nie będą za bardzo eksponowane bo mnie to przyprowadza o mdłości.

ja wole dziewczyny w jaszczurach, bo dziewczyny lubią grać ;)
A swoja drogą, też trochę katola w masskotkach będzie za sprawa songu 'maryja' ;)

Awatar użytkownika

Dołączenie: Wrzesień 2007
 PostWysłany: 02 Gru 2009, 16:21 
male napisał(a):
Prodigus napisał(a):

ja wole dziewczyny w jaszczurach, bo dziewczyny lubią grać ;)
A swoja drogą, też trochę katola w masskotkach będzie za sprawa songu 'maryja' ;)

raczej antykatola... ale to trzeba sie w tekst wczytac by wiedziec ;)

PostWysłany: 05 Gru 2009, 19:30 
Wybór między dziewczynami (zwłaszcza "z elementami antykatola" ;) ) a "katolyckim bojsbendem" wydaje mi się oczywisty (tym bardziej, że w zetknięciu z religijnym przekazem, nie wiedzieć czemu, głowa zaczyna mi się obracać na szyi o 360 stopni i zaczynam mówić charczącym, nie swoim głosem, w dodatku w nieznanych mi językach ;) )... Cholera, w sumie szkoda, że mieszkam tak daleko :(

Profil  WWW

Awatar użytkownika

Dołączenie: Wrzesień 2007
 PostWysłany: 12 Gru 2009, 15:26 
Uwaga !!!

Juz na jutrzejszym koncercie dostepne beda super nowe wzory koszulek dla dziewczyn i chlopakow!

Image

Image

Image

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz Forum hard|core.pl Strona główna » forum » Zapowiedzi imprez

Statystyki

Użytkownicy przeglądający to forum: Baxus, BPunx, gfhg, Google [Bot] oraz 2 gości

Szukaj:
Skocz do: